Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

måndag 29 november 2010

Stieg Larson - Flickan som lekte med elden.

Andra boken i milleniunserien. Oj oj oj... Oftast är första boken bäst men detta hade jag inte räknat med. Tänkte hela tiden: Bara ett kapitel till... Och när boken tog slut var det bara till att slå upp första sidan på nästa... Måste bara veta hur det går... Filmerna härnäst kanske???


Utsedd till årets bästa deckare på svenska av Svenska Deckarakademin
I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. Hon blir anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna.

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.
När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...
Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen.
Flickan som lekte med elden är andra delen i Stieg Larssons Milllennium-trilogi. Den första delen, Män som hatar kvinnor, blev en stor framgång och väckte mycket uppmärksamhet.
Den tredje delen kommer sommaren 2007 och har titeln "Luftslottet som sprängdes".

Stieg Larsson var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. Han var en av världens främsta experter på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. En formidabel deckardebut trots att författaren avled året innan boken kom ut. Flickan som lekte med elden är den andra boken i Millennium-trilogin.

”Larssons tvåa ännu en fullträff”
” Allt som imponerade i Stieg Larssons prisbelönta debutroman är intakt…”
”Hur står sig då den nya romanen? Kan den leva upp till de högt ställda förväntningarna? Svaret är tveklöst ja. Allt som imponerade i debuten är intakt också i uppföljaren: den skickliga personskildringen, den vassa dialogen, samhällskritiken, humorn och den sanslöst spännande intrigen.”
SVD
"Lisbeth Salander är tillbaka. Hon måste, utan jämförelse och bortom all diskussion, vara den svenska kriminallitteraturens mest otroliga och egendomliga hjälte."
Helsingborgs dagblad
(från Adlibris)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar