Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

torsdag 16 juni 2011

Leif GW Persson - Faller fritt som en dröm

Jag har inte blivit ett dugg klokare under tiden jag läst denna bok... Läsvärd JA.. Intressant JA... Men mer NEJ Förstår inte alls. Sista halvan av boken har jag sträckläst, dels för att äntligen läsa ut den dels för att se om det händer något mera...

"Oavsett om sanningen är absolut eller relativ och helt bortsett från att många av oss ständigt söker den, är den tillsist ändå förborgad för nästan alla av oss. I regel av nödvändighet och om inte annat av omsorg om dem som ändå inte skulle förstå"

Ja gjorde det dig klokare... Inte mig i alla fall. Satt nästan en timme och diskuterade boken med Helena (Hin har inte läst den) och konstaterade att det nog inte är meningen att man ska förstå.. Detta mord kommer aldrig helt att komma i sin klarhet...


-- En ensam galning som av en ren slump springer på en helt obevakad statsminister, mitt i natten, mitt i staden, och dessutom råkar ha en revolver stor som en spädgris i fickan. Det är ju vad de flesta tycks tro och även flertalet av våra kära kolleger. En stillsam undran från en man i stadgad medelålder. Hur pass vanligt är sådant?


-- Jag förstår vad du menar, sa Lewin.

-- Bra, sa Johansson. Då ses vi om en vecka och skulle du få slag på fanskapet innan dess får du gärna höra av dig.15 augusti 2007 och måttet är rågat för Lars Martin Johansson, chef för rikskriminalen. Han tänker klara upp Palme-mordet. Tidpunkten för preskription ligger inte alltför långt bort, och hans egen pensionering kryper närmare. Vad vore bättre än att kröna karriären med en lösning av detta fall?

I hemlighet samlar han de vassaste medarbetarna, förnekar i media att en ny utredning inletts och tillsammans börjar de med fräscha ögon gå igenom det enormt omfattande utredningsmaterialet. Christer Pettersson är inte Palme-mördaren. Det slår man fast snabbt.

Ett nytt överraskande spår växer istället fram, sakta men säkert. Men om spåret är det rätta -- går sanningen att offentliggöra?
Faller fritt som i en dröm är den avslutande delen i trilogin som inleddes med de enorma framgångarna Mellan sommarens längtan och vinterns köld och En annan tid, ett annat liv.  (Boktipset.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar