Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

onsdag 22 juni 2011

Roslund & Hellström - Edward Finnigans Upprättelse

Inte den typ av deckare jag brukar läsa, men den var gripande. Verkligen skickligt skriven. Inget sådant man brukar tänka på men den fick en att tänka till. Tårarna stömmade mot slutet och den gick inte att lägga i från sig. "Hämnd är något du tar. Upprättelse, däremot, är något du får."


PhotobucketI Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död? I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på. 

Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.

Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar. 

Edward Finnigans upprättelse är Anders Roslund och Börge Hellströms tredje kriminalroman. Debutboken Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 mottogs med fantastiska recensioner och blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman. (Boktipset.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar