Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

onsdag 30 november 2011

Agatha Chrisie - Mord är lätt

Agatha Christie - Mord är lätt

Huvudperson i romanen är den före detta kolonialtjänstemannen Luke Fitzwilliam, som nyligen återkommit till Storbritannien efter att ha tillbringat många år utomlands. På tåget till London träffar han fröken Lavinia Pinkerton, en rar och pratsam gammal dam, som är på väg till Scotland Yard - hon är nämligen övertygad om att en massmördare härjar i hennes hemby; Wychwood-under-Ashes. Hon vill inte tala om vem mördaren är - men hon räknar upp tre tidigare offer, och hon misstänker att en viss doktor Humbleby står på tur att bli mördad. Luke tror förstås att fröken Pinkerton är vimsig - men nästa dag kan han läsa i tidningen att hon har omkommit under mystiska omständigheter strax efter att hon steg av tåget. En vecka senare är också doktor Humbleby död - och nu inser Luke att den gamla damen hade rätt; det härjar verkligen en massmördare i Wychwood-under-Ashes, och det är bara Luke Fitzwilliam som kan stoppa mördaren. (Wikipedia)

Agatha skriver på ett sätt som gör att man hela tiden tror sig veta vem som är mördaren. Och denna boken var inget undantag. När man sedan får svaret suckar man lätt och tänker.. Och varför såg inte jag det?

1 kommentar:

  1. Hejsan Elisabeth!
    GRATTIS,du vann tredje pris i min bloggtävling!! Du får nu välja ett valfritt mönster(du hittar dom under egna mönster/own patterns på min blogg),sen om du meddelar din adress så kommer en påse med lite knappar,ögon etc på posten så småningom.. GRATTIS!:)

    SvaraRadera