Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

torsdag 12 januari 2012

Anna Jansson - Främmande fågel.

Har läst denna boken tidigare men minns den knappt. Skrämmande!!!
Folk fattar inte vad ett nattskift innebär. Om man kommer hem klockan sju somnar man i bästa fall klockan åtta. Klockan tolv har man hunnit sova i fyra timmar. Fyra timmar! När någon då ringer och säger: Sover du ännu?Blir man förbannad. Det är väll ingen människa som skulle ringa en dagarbetare klockan två på natten och med förvåning säga: Sover du ännu? Det är ta mig fan respektlöst!                                         (sid 52 i boken)


Nominerad till Skandinaviska kriminalsällskapets pris Glasnyckeln. 

Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Berit Hoas, kokerska på ett fotbollsläger för 50 barn, insjuknar hastigt och förs till sjukhus. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen på lägret och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation.

Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan? Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna. 
Sjuksköterskan Sandra Hägg gör under ett arbetspass en förfärande upptäckt. Tillsammans med frilansjournalisten Tobias Westberg söker hon bevis. En malande ovisshet och ett sökande efter sanningen som kostar henne livet. Kriminalinspektör Maria Wern söker en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet. Under falsk identitet tar han kontakt med sina kunder - allt tyder på att han planerat att träffa Sandra. 
Det som under utredningens början bara är en vag aning växer till en förfärande insikt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar