Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

tisdag 15 februari 2011

Mahjongkväll!!!

Som de flesta jag känner vet har jag en förkärlek till second hand. Man kan i bland göra en hel del fynd. Förra veckan hittade jag denna vackra asken som jag föll för på direkten.

DSC00262

Att den sedan innehöll ett av mina favoritspel blev ju bara ett plus.

DSC00263

Mahjong på datorn har man ju spelat om och om igen, men det är ju inte riktigt samma sak som äkta mahjong. Så i fredags kväll satte sig jag och Helena ner för att se om vi skulle klara av detta spel.. På riktigt så att säga. Efter mycket funderingar och läsande av regler klarade vi ut ett parti i alla fall och konstaterade att bara man kan grunderna är nog detta ett riktigt roligt spel.

DSC00257          DSC00256

Efter detta parti bestämde vi oss att spela dator mahjong IRL så att säga. Och det var riktigt kul. Att spela två på detta sätt gav en hel del roliga skratt och kluriga regler som kom efter hand.

DSC00258DSC00259DSC00260DSC00261

Ja kul hade vi och nog kommer vi att göra om det..

Eller vad säger du Helena?

2 kommentarer:

  1. Mins alla trevliga Mahjong- kvällar jag hade med vänner i Umeå. I Sundsvall har jag inte hittat lika- sinnande. Men spelet finns i garderoben. Kanske kan jag muta dem!Ha det gott! Zinnia

    SvaraRadera
  2. MEEEEN.... gud så kul vi hade. Tur att vi gillar samma typ av spel. Nu måste vi bara öva upp oss på spelet. Men det kommer nog.:D

    //Kramen

    SvaraRadera