Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

måndag 29 augusti 2011

Anne Holt - Det som tillhör mig

Spännande, spännande, spännande... Hemsk, hemsk, hemsk... Ja men spänningen tog över det hemska.


I ett kalt källarrum någonstans i Norge sitter nioåriga Emelie inlåst. Hon vet inte var hon är eller vad hon gör här. Inte heller vem mannen är som kommer med mat och vatten.
Men instinktivt vet hon att hon måste vara snäll mot mannen. Annars kan det gå för henne som för Kim, pojken som var här men som försvann och aldrig kom tillbaka. Under tiden sprider sig skräcken i hela Norge. Allt tyder på att kidnapparen noga valt ut sina offer. Men varför just Emelie och Kim? Två barn från olika delar av Oslo, från familjer som aldrig förut hört talas om varandra.

Yngvar Stub, kriminalinspektör vid norska rikskrim, står lika maktlös som alla andra. Men han beslutar sig för att pröva en annorlunda väg. Han söker upp Inger Johanne Vik, psykolog och jurist med ett förflutet inom amerikanska FBI.
Inger Johanne vill först inte hjälpa honom. Men när man hittar ett barnlik ändrar hon sig. Det är femårige Kim. Vid kroppen har mördaren lämnat ett meddelande: "Du fick som du förtjänar".
Och i det kvava källarrummet har Emelie fått sällskap av ännu ett barn...

I Anne Holts fristående roman Det som tillhör mig tar Hanne Wilhelmsen en paus och in på scenen träder Inger Johanne Vik, jurist och polisforskare. Detta är Anne Holts åttonde roman på svenska.
(Boktipset.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar