Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

måndag 14 maj 2012

Leif GW Persson - Den döende detektiven.

Trodde faktiskt inte detta om denna bok... Men oj oj oj... Han är verkligen deckarnas kung. Jag läste i somras faller fritt som i en dröm av honom och efter den boken trodde jag att det var hans sätt att skriva. Men inte då... Nu bara längtar jag tills jag kommer ner till nästa bok av GW i min bok hög... LÄNGTAR!!!!

Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kunde se runt hörn. Numera är han pensionär och lever ett annat liv än då. 
Fast se runt hörn kan han fortfarande.

Stockholm i början på juli, Johansson har åkt in från landet för att uträtta ärenden. På vägen åter faller han för frestelsen att göra en avstickare till Sveriges bästa korvkiosk på Karlbergsvägen. För vem orkar köra bil till landet på fastande mage? När han tre dygn senare kvicknar till liv ligger han på intensiven på Karolinska sjukhuset drabbad av en blodpropp i hjärnan sekunden innan han skulle hugga tänderna i sin grillade Zigeunerwurst med surkål och fransk senap. En annan Johansson och att se runt några hörn är inte längre att tänka på. Samtidigt som hans gamla liv plötsligt försöker gripa tag i honom på nytt. Hans egen läkare berättar en hemsk historia om ett tjugofem år gammalt ouppklarat mord på en nioårig flicka. Prima virke för den som kan se runt hörn men knappast något för Johansson i det skick som han numera befinner sig i. 

1 kommentar:

  1. Jag läste den boken när den kom ut och jag saknade den då jag läst den klart! Jag gillar Leifs sätt att skriva, det är mycket ord (om man jämför med många andra svenska kriminalförfattare).
    Jag vet inte hur just du kan se din skräppost, men jag gissar att när du är inloggad på din blogg att det finns en länk någonstans där det står skräppost?
    Ha en fin vecka! Ps. Fina barn på bilden ovan :-)

    SvaraRadera