Besökare sedan 10 Maj 2010

susnet statistik Totalt.. Denna månad... Denna Vecka... I dag...

tisdag 22 oktober 2013

Fredrik Backman - En man som heter Ove

Ja ja så kan det gå då man av en slump lånar en bok till läsplattan... Skulle ju bara testa om det funkade... Tog första bästa bok... Och jaa jag blev väldigt överraskad... Glatt överraskad..
Tänkte som så att ja ja har jag lånat den får jag väl läsa den med =)
Och det var ju tur att jag gjorde det.

Många skratt och tårar i denna bok. Så läsvärd och gav en hel del tankar =)

"En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab.
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!
Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trotts att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv minns den.
Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtvärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av en pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid"
En underhållande feel good-berättelse!!!

(Från Bokus.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar